Elise Buiten

Er was eens…

Er was eens… er was eens een klein meisje met een enorme liefde voor paarden. Bij ieder paard wat zij tegenkwam moest zij even stoppen om het te aaien en er een ‘gesprekje’ mee te voeren. Als kleuter zat zij altijd al tussen, bij, onder, maar vooral op de paarden. Geluk wilde dat dit meisje opgroeide binnen een familie die haar liefde voor paarden deelde en zo kwam dan ook al snel de eerste pony op haar pad.

Mon Cheri… een pony waarmee zij, na een heftige start, werkelijk alles heeft kunnen doen wat een paardenpuber zich maar wensen kon.

En zo begon het voor mij… tijdens mijn ponytijd die zeker met het oog op de sport niet geheel onverdienstelijk was, ben ik dan ook begonnen met het corrigeren van lastige/moeilijke paarden en pony’s voor de verkoop of stalgenoten. Iets waar ik al snel een enorme handigheid in bleek te hebben.

Daar bleek dan ook mijn grootste affiniteit, talent en passie met paarden te liggen. Op het gebied van het opleiden en africhten…

Wie ik ben? Ik ben Elise Buiten!

Horse Event 2013

Horse Event

 

Ik ben al lange tijd werkzaam als(gedrags)trainer voor paarden en pony’s en hou mij daarnaast bezig met het africhten van (sport)paarden en ponys. Iets wat ik met veel passie en plezier doe.

Van passie naar professie…

Na 10 dienstjaren als Ambtenaar van Politie, besloot ik dat het tijd werd een andere keuze te maken. Geruime tijd werkte ik al parttime als paardentrainer, een combinatie welke een fysiek zware bleek in combinatie met een parttime baan op de straat. Na jaren van educatie, volgen van diverse cursussen, trainingen en opleidingen besloot ik de gok te wagen. Ik diende na 10 jaar mijn ontslag in bij de Overheid en ben volledig als zelfstandige in de, onzekere, hippische wereld aan de slag gegaan om een aantal door mij gestelde doelen te behalen. Met net zo weinig vrije dagen als dagen van spijt, bleek het een goede keuze. Want van zowel spijt als vrij is vooralsnog weinig aan de orde geweest.

Inmiddels ben ik door de KNHS gediplomeerd ORUN instructrice op het hoogste niveau en mag ik mij een van de weinige instructrices in Nederland noemen die dit zowel in de disciplines dressuur, springen als eventing is en ben ik uitgegroeid tot misschien wel een van de meest veelzijdige vrouwelijke paardentrainers van Nederland. Van staatsgevaarlijk tot Subtop en alle niveaus die daar tussen behoren, heb ik inmiddels onder mijn zadel gehad.

Concours Middenbeemster

Madaleine G

Eventing Vlietlanden

Picasso van Knedo

 

 

 

Naast de instructeurlicenties, beschik ik tevens over een KNHS Official status en ben ik bevoegd jurylid en gecertificeerd Ruiterfitnesstrainer en gecertificeerd Haanstra instructeur.

Naast de KNHS gefaciliteerde cursussen en trainingen, heb ik ook trainingen cq. Opleidingen gevolgd bij o.a. Marijke de Jong (Rechtrichten), Emiel Voest (Applicatie Freestyle systeem), cursuscentrum Barneveld (hoefverzorging, paardensportmassage) en meer…

En zo verder…

Aangezien mijn passie vooral met paarden is, is er eigenlijk niets wat ik nog niet uitgeprobeerd heb. Zo haalde ik in mijn diensttijd al mijn Militaire Ruiterbewijzen Brons en Zilver, alsmede het standaard Ruiterbewijs.

Daarnaast investeer ik veel tijd in het aktueel houden van mijn eigen kennis en vaardigheden, wat inhoud dat ik wekelijks intensief train bij diverse (internationaal) bekende trainers, waaronder Annemarie Sanders-Keyzer bij wie ik dagelijks train.

Momenteel…

Momenteel ben ik zeer actief in de wedstrijdsport en breng ik meerdere paarden én pony’s succesvol uit in de disciplines dressuur, springen én eventing tot en met Subtop niveau. Daarnaast hou ik mij bezig met het trainen en africhten van paarden en pony’s en begeleid ik veel ruiters en amazones met hun paarden en pony’s. Ik ben aangesteld als erkend KNHS praktijkbegeleidster, wat inhoud dat ik nieuwe instructeurs mag begeleiden tijdens de verplichte portfolio stages, ook kan ik potentiële nieuwe instructeurs voorbereiden op de toelatingsexamens.

 

Equi Day

Equi Day

 

Met al deze kennis en ervaring hoop ik u op een goede wijze te kunnen helpen en begeleiden in uw persoonlijke zoektocht naar harmonie met uw paard!

 

Behaalde diploma’s en licenties

Orun, niveau 4 dressuur

Orun, niveau 4 springen

Orun, niveau 3 eventing

Lammert Haanstra-Licentie

KNHS jurylid Bixie tot en met ZZ-Licht

Gediplomeerd Sportmasseur paarden

 

Instructeursdiploma; Niveau 4 - Dressuur
Instructeursdiploma; Niveau 4 – Dressuur
Instructeursdiploma; Niveau 4 - Allround
Instructeursdiploma; Niveau 4 – Allround
Instructeurslicentie; Haanstra methode longeren
Instructeurslicentie; Haanstra methode longeren

 

> Daarnaast diverse certificaten behaald <

 

* medisch tapen

* hoefbekappen

* mestonderzoek

* ruiterfitness

* mentale weerbaarheid

* en meer…

Interesse of vragen?

Interesse gekregen in training met of voor uw paard/pony? Neem gerust een kijkje op de website en vul het contactformulier in op de contactpagina. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op!

 

Elise

 

 

else 2

Elsa van de Vossenhof11312218_859539074092911_462884732_nUtah Jazz

 

 

Equi-Performance; Prestatie door communicatie

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera