Ruiterschool

Omdat een goed paard niet zonder een goede trainer kan en andersom, bied ik ook trainingen op maat aan, aan ruiters en amazones met, maar ook zonder, eigen paard.

Ik ben in nagenoeg alle takken van de hippische sport 425261_243945505685466_100002100562488_564499_903982620_n_Sepia_1-300x225 geschoold, maar nog steeds leer ik iedere dag bij en verkeer ik in de luxe positie diverse goede trainers in mijn nabije omgeving te hebben.

Zelf train ik bij diverse (ex)internationaal presterende topruiters, maar ook bij klassiek geschoolde trainers.

Voor mij staat in alle trainingen het belang en het welzijn van het paard voorop en ontspanning en losgelatenheid zijn dé kernpunten. Datzelfde uitgangspunt hanteer ik ook als instructeur.

Of het nu gaat om lessen in (klassieke) dressuur, springen, SGW, werken aan de lange teugel, werken aan de dubbele longe, werken aan de hand (kaptoom) of loswerken, het plezier van ruiter én paard staat voorop.

Naast het mentale ‘je-moet-wel-plezier-hebben-in-wat-je-doet’ verhaal, staat ook ruiterfitheid bij ons hoog in het vaandel. Houding en zit zijn dan ook belangrijke peilers tijdens de lessen en is een steeds ter sprake komend onderwerp. Want uiteindelijk is het paard pas happy, als zijn ruiter hem niet stoort.

En daar werken wij voor!

 

Wie zijn paard traint

door met hem te vechten,

moet zich er niet over verbazen

dat het paard probeert te winnen

bron: Alfonso Aguilar

 

 

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera